logo-onstart-02
0

سبد خرید شما خالی است.

اپلیکیشن موبایل

دسته بندی :اپ 29 مرداد 1402 ramin farahmand 184
shopping-website-06

اپلیکیشن موبایل چیست؟

انواع اپلیکیشن موبایل یا نرم افزار موبایل

مردم از اپلیکیشن موبایل برای کارهای روزمره و عملیات تجاری استفاده می کنند. آشنایی با این فناوری و کاربردهای آن می تواند به ساده سازی بسیاری از بخش ها در زندگی شما کمک کند. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که نرم افزار موبایل چیست و انواع اپلیکیشن های موبایل را مورد بحث قرار می دهیم.

نرم افزار موبایل چیست؟

نرم افزار موبایل که بیشتر به آن اپلیکیشن گفته می شود، نوعی نرم افزار است که به عنوان یکی از کاربردهای فناوری اطلاعات به شمار می آید و برای اجرا بر روی یک دستگاه تلفن همراه، مانند گوشی هوشمند یا تبلت طراحی شده است. اپلیکیشن های موبایل اغلب برای ارائه خدمات مشابه رایانه شخصی به کاربران به وجود آمده است. برنامه ها معمولاً واحدهای نرم افزاری کوچک و مجزا با عملکرد محدود هستند. 


 امروزه کاربردهای اپلیکیشن موبایل بسیار گسترده شده است.

ساده‌ترین برنامه‌های تلفن همراه، برنامه‌های مبتنی بر رایانه شخصی را دریافت می‌کنند و آنها را به دستگاه تلفن همراه منتقل می‌کنند. با قوی‌تر شدن نرم افزارهای موبایل، این تکنیک تا حدودی کمرنگ شد و برنامه هایی به وجود آمد که به صورت خاص برای موبایل توسعه پیدا کردند. به عنوان مثال، برنامه‌هایی که از لوکیشن استفاده می‌کنند از ابتدا با توجه به تلفن همراه ساخته شده اند. 


دانلود برنامه های موبایل برای دسترسی به محتوای آنها ضروری است، با این حال اکثر برنامه های تلفن همراه برای استفاده نیازی به اتصال به اینترنت ندارند.

امروزه بیشتر فعالیت های روزمره توسط اپلیکیشن های موبایل انجام می شود.

پیدایش نرم افزارهای موبایل

موبایل اپلیکیشن ها از دهه 1980 پا به عرصه گذاشتند. در سال 1984، بشر شاهد راه اندازی اولین کامپیوتر جیبی جهان بود که به برنامه هایی همچون ماشین حساب و ساعت مجهز بود. در سال 1994، IBM “سایمون” را معرفی کرد. این دستیار دیجیتال شخصی می توانست فکس و ایمیل ارسال و دریافت کند. همچنین دارای برنامه هایی مانند دفترچه آدرس، تقویم و برنامه جلسات بود. بسیاری از مردم این گوشی را اولین گوشی هوشمند واقعی دنیا می دانند.


 دهه 1980 را می توان آغاز پیدایش نرم افزارهای موبایل دانست.

در سال 2002، بلک بری اولین گوشی هوشمند خود را عرضه کرد و پس از آن نیز اپل، آیفون خود را در سال 2007 وارد بازار کرد. شرکت اپل در سال بعد، اپ استور را راه اندازی کرد که در ابتدا دارای 500 برنامه بود که 25٪ آن رایگان بود. در 72 ساعت اول، بیش از 10 میلیون برنامه دانلود شد که این یک موفقیت بزرگ به حساب می آمد. فروشگاه Google Play نیز چند ماه بعد راه اندازی شد که در ابتدا با نام تجاری Android Market شناخته می شد. این روند نشان دهنده شروع پدیده نرم افزار موبایل است که امروزه می شناسیم.


امروزه تعداد اپلیکیشن‌های موبایل توسعه‌یافته از ۹ میلیون فراتر رفته است و در سال 2020، در مجموع 218 میلیارد دانلود اپلیکیشن موبایل وجود داشت. محبوب ترین دسته ها برنامه های چت و برنامه های رسانه های اجتماعی بودند.


 تعداد اپلیکیشن های موبایل روز به روز افزایش میابد.

دسته بندی نرم افزار موبایل

برنامه ها به سه دسته کلی تقسیم می شوند: برنامه های بومی، برنامه های وب و برنامه های ترکیبی. 


اپلیکیشن های بومی: برنامه های بومی برای یک سیستم عامل خاص، معمولا iOS یا Android با استفاده از یک زبان برنامه نویسی تخصصی ایجاد و توسعه می یابد، بنابراین برنامه های iOS با Objective-C یا Swift نوشته می شوند، در حالی که برنامه های اندروید از جاوا استفاده می کنند. برنامه‌های بومی از عملکرد بهتر و رابط کاربری دقیق‌تری (UI) برخوردار هستند و معمولاً قبل از انتشار باید فرآیند توسعه و تضمین کیفیت بسیار سخت‌تری را پشت سر بگذارند.
 یکی از دسته بندی ها برای انواع اپلیکیشن های موبایل، بومی، وب و ترکیبی است.

اپلیکیشن های وب: برنامه های وب در HTML5 یا CSS استفاده می شوند و به حداقل حافظه دستگاه نیاز دارند زیرا از طریق مرورگر اجرا می شوند. کاربر به یک صفحه وب خاص هدایت می شود و تمام اطلاعات در یک پایگاه داده مبتنی بر سرور ذخیره می شود. 


برنامه‌های کاربردی وب در مقایسه با برنامه‌های بومی روش سازماندهی یکسانی را انجام می‌دهند، اما با استفاده از مرورگر وب‌سایت در دستگاه تلفن همراه شما قابل دسترسی هستند.

برنامه های گوشی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.


اپلیکیشن های پیشرونده (PWA): همانطور که از نام آن پیداست، یک اپلیکیشن پیشرونده، جنبه های برنامه های بومی و وب را با هم ترکیب می کند و از سرعت اپلیکیشن های بومی و نیز پویایی اپلیکیشن های تحت وب بهره می برد. اپلیکیشن های پیشرونده، وب سایت هایی هستند که از طریق مرورگر می توان به آن وارد شد. این اپلیکیشن های پیشرونده با کارکرد و ظاهری همچون اپلیکیشن های معمولی، از خدمات جدید وب استفاده می کنند.
 اپلیکیشن پیشرونده، ترکیبی از نرم افزار بومی و وب است.

دلیل نامگذاری این اپلیکیشن ها به اپلیکیشن پیشرونده این است که آن ها قابلیت استفاده در هر دستگاه و سیستم عاملی را دارند و از طریق موتورهای جستجو قابل یافتن هستند. این اپلیکیشن ها نیاز به نصب ندارند و به آسانی توسط یک URL به اشتراک گذاشته می‌شوند.

انواع اپلیکیشن موبایل

اپلیکیشن های موبایل در اشکال و اندازه های متعددی عرضه می شوند. در حال حاضر انواع مختلفی از اپلیکیشن ها موجود است

که در ادامه به شرح آن می پردازیم:


 یکی از انواع اپلیکیشن های موبایل، اپلیکیشن بازی است.

اپلیکیشن‌های بازی: این اپلیکیشن ها معادل بازی‌های رایانه‌ای هستند و جزو محبوب‌ترین انواع اپلیکیشن‌ها به شمار می آیند. اگر از تعداد مشتریانی که بازی‌ها را روی تلفن‌های همراه خود نصب می‌کنند مطلع شوید، شگفت‌زده خواهید شد. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که آنها یک سوم از کل دانلود اپلیکیشن ها و سه چهارم کل هزینه های مصرف کننده را تشکیل می دهند.


اپلیکیشن‌های افزایش بهره‌وری: این برنامه‌ها بر روی بهبود کارایی کسب‌وکار با سهولت کارهای مختلف مانند ارسال ایمیل، ردیابی پیشرفت کار، رزرو هتل و موارد دیگر تمرکز می‌کنند.
 

برنامه های آموزشی: این دسته شامل برنامه هایی است که به مشتریان کمک می کند تا توانایی ها و اطلاعات جدیدی کسب کنند. به عنوان مثال، برنامه های یادگیری زبان یا بسیاری از برنامه‌های آموزشی که از آن‌ها برای بهبود فرآیند تدریس یا آموزش بیشتر استفاده می‌شود.

برنامه های آموزشی نیز به عنوان یکی از مهمترین انواع نرم افزارهای موبایل شناخته شده است.
 
برنامه های سبک زندگی و سرگرمی: این برنامه ها که به طور فزاینده ای محبوب هستند، جنبه های زیادی از سبک زندگی شخصی و اجتماعی را در بر می گیرند، مانند قرار ملاقات، برقراری ارتباط در رسانه های اجتماعی، ورزش، دوستیابی، برنامه های رژیم غذایی و همچنین اشتراک گذاری و تماشای ویدیوها. برخی از شناخته شده ترین اپلیکیشن های موبایل مانند نتفلیکس، فیس بوک یا تیک تاک در این دسته قرار می گیرند.

 

بسیاری از نرم افزارهای موبایل برای سرگرمی ایجاد شدند.

سایر نرم افزارهای موبایل: برنامه های تجارت موبایلی (M-commerce) که برای خرید کالاها به صورت آنلاین مانند آمازون استفاده می شود، برنامه های سفری که از طرق مختلف به مسافر کمک می کنند (رزرو تور و بلیط، پیدا کردن مسیر خود از طریق نقشه ها و موقعیت جغرافیایی، خاطرات سفر و غیره) و برنامه های کاربردی مانند برنامه های سلامت و بارکد اسکنر و … 


 امروزه کارها می توانند توسط انواع اپلیکیشن موبایل انجام شوند.

نحوه استفاده مشاغل از انواع اپلیکیشن موبایل

بسیاری از کسب و کارها می توانند از خدمات اپلیکیشن های موبایل برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند. نمونه هایی از این اهداف عبارتند از:
•    کارآمدتر عمل کنند
•    با ذینفعان ارتباط برقرار کنند
•    پایگاه مشتریان خود را گسترش دهند
•    دسترسی آسان تر به محصولات، خدمات و اطلاعات را به مشتری ارائه دهند
•    کارمندان را قادر سازد تا وظایف خارج از دفتر را انجام دهند
•    خدمات کافی را به مشتریان ارائه دهند
•    مدیریت موجودی انجام دهند
•    مطالب به روز محل کار را به اشتراک بگذارند
•    ارزش افزوده ای را برای مشتریان فراهم کنند
 سازمان ها می توانند برای پیشبرد اهداف خود از انواع نرم افزارهای موبایل استفاده کنند.

امروزه، دستگاه های تلفن همراه و اپلیکیشن موبایل، اصلی ترین مسیر ارتباطی افراد و سازمان ها با اینترنت هستند. سازمان ها برای اینکه پاسخگو و موفق باقی بمانند، باید نرم افزارهای موبایل را که مشتریان، شرکا و کارمندانشان به آن نیاز دارند، بسازند. گروه بین المللی نسیم اطلس با دارا بودن تیمی با تجربه و کارآمد، آماده طراحی و ارائه خدمات مربوط به انواع اپلیکیشن های موبایل بومی، وب و پیشرونده به شما هستند.

اپلیکیشن موبایل یا نرم افزار موبایل ,اپلیکیشن موبایل اندروید ,اپلیکیشن IOS واژه هایی پرکاربرد در این روزها .علت محبوبیت موبایل‌ها، استفاده از انواع مختلف اپلیکیشن های موبایلی پرکاربرد و جذاب هستند که هرروز توسعه داده می‌شوند.

از زمانیکه اپلیکیشن های موبایل وارد بازار شدند، بلافاصله در تمامی بخش‌ها مورداستفاده قرار گرفتند. بازی و سرگرمی، شبکه‌های اجتماعی ، اخبار، و حتی برای کسب‌وکار.

این یک واقعیت است که امروزه برای هر چیزی یک اپلیکیشن وجود دارد. در حقیقت شما می‌توانید کل سفر خودتان را با اپلیکیشن ها برنامه ریزی کنید، رستوران‌ها، محل‌های تفریحی ، رزرو هتل و ….

اما سوال این است: اپلیکیشن چیست و به طور کل اپلیکیشن موبایل یا همان نرم افزار موبایل و انواع آن چه میباشد؟

اپلیکیشن (application) چیست؟

شما برنامه هایی در موبایل خود دارید که به صورت روزمره خیلی از کارهای خود را از طریق امکانات این برنامه ها انجام میدهید. طبق تعریف عامیانه و کلی به این برنامه های موجود در گوشی شما اپلیکیشن گفته میشود.

اما اگر بخواهیم واژه اپلیکیشن را به طور کلی برای شما معنا کنیم باید بگوییم اپلیکیشن تمام نرم افزارها به جزء نرم‌افزارهای سیستمی مانند سیستم عامل و یا زبان‌های برنامه نویسی، را شامل می شود.

معنی اپلیکیشن از دیدگاه Techopedia:

از نظر وب سایت معتبر Techopedia دیکشنری مرجع اصطلاحات دنیای تکنولوژی، تعریف اپلیکیشن اینگونه است:

“اپلیکیشن موبایل که عمدتا با نام app از آن یاد می شود، نوعی نرم‌افزار کامپیوتری است که برای استفاده نهایی کاربر(End-User) و قابل اجرا روی دستگاه های موبایل طراحی شده است. بیشتر اپلیکیشن یا نرم افزارهای موبایل خدماتی مشابه کامپیوترها ارائه می دهند (مثل پخش ویدیو).
app ها معمولا نرم افزارهای کم حجم و با عملکرد محدود هستند.”

معنی اپلیکیشن در لغت نامه:

اپلیکیشن موبایل به معنی کارافزار، نرم افزار کاربردی،برنامه کامپیوتری که برای کاربری در گوشی های هوشمند تلفن همراه کاربرد دارد، اپلیکیشن” یا به اختصار App بیشتر به عنوان لغت “نرم افزار” جا افتاده است و این لغت دقیقاً همان معنی “نرم افزار کاربردی” می دهد.

انواع اپلیکیشن ها

توسعه دهندگان اپلیکیشنها این هدف را دنبال می کنند که یک اپلیکیشن را طوری طراحی کنند که برای انواع سیستم عامل ها و دستگاههای مختلف دیجیتال کاربردی باشد. برای مثال اپلیکیشن کروم که یک اپلیکیشن مرور اینترنت می باشد هم بر روی PC، هم برای استفاده روی تبلت پیاده سازی شده است و هم می توانید از این اپلیکیشن بر روی موبایل استفاده کنید.

اما نکته جالب ماجرا اینجاست که اپلیکیشن ها تنوع بسیار زیادی دارند، بسته به اینکه کاربر چه نیازی دارد صرفا محدود به اپلیکیشن موبایل ها و تبلتها نمیشوند و در بسیاری از لوازم دیگر نیز استفاده می­شوند. برای مثال تلویزیون­ هایی تولید می­شوند که تحت سیستم عامل اندروید بوده و از اپلیکیشن ­های نوشته شده برای اندروید استفاده می­کنند، یا بسیاری دیگر از لوازم منزل مانند یخچال و لباس­شوئی و ظرف­شوئی و … اپلیکیشن خاص خود را دارند.
حتی امکان کنترل رفت آمدهای خانه و دفتر کار، یا تنظیم نور و دمای محیط با استفاده از اپلیکیشن­ها هم فراهم آمده است.

یک مثال جالب دیگر طراحی اپلیکیشنی توسط شرکت اپل است ، تحت عنوان iBaby که در بالای تخت نوزاد نصب شده و حرکات کودک را تحت نظر میگیرد؛ با بیدار شدن او به مادر اطلاع میدهد و بنابر تشخیص و تنظیم آن ،میتواند موسیقی پخش کند و یا امکان صحبت والدین با فرزند را بوجود آورد.

همچنین یکی دیگر از ویژگیهای اپلیکیشن اینست که برای استفاده از یک اپلیکیشن احتیاجی به وصل بودن به اینترنت نیست و میتوان در حالت آفلاین نیز از آن استفاده کرد.

تا اینجا با مفهوم و معنی اپلیکیشن آشنا شدیم .در ادامه میخواهیم با مفهوم کلی تر اپلیکیشن موبایل یا همان نرم افزار موبایل آشنا شویم .پس با ما همراه شوید.

اپلیکیشن موبایل یا نرم افزار موبایل

اپلیکیشن‌ موبایل عبارت‌است از از نرم افزارهایی که ارتباط مستقیم با پردازنده‎های سیستم عامل گوشی همراه دارند و مستقیماً درخواست‎های کاربران را انجام می‌دهند.

اپلیکیشن ها در موبایل به صورت مستقیم دستوری را انجام می‌دهند که کاملاً برای کاربران قابل رؤیت است. برای مثال شما برای فعالیت های مالی بسته به حساب بانکی خود ممکن است از اپلیکیشن موبایل بانک استفاده نمائید و یا ممکن است برای دنبال کردن رویدادهای ورزشی از اپلیکیشن پخش زنده استفاده نمائید. همچنین برخی کاربران که از طریق فروشگاه اینترنتی به خرید میپردازند ممکن است از اپلیکیشن سایت های فروشگاهی مانند اپلیکیشن دیجی کالا و یاآجیلانه استفاده نمایند.

ممکن است بازی خاصی هم برای PC ارائه شود و هم به صورت اپلیکیشن موبایل ارائه گردد که در این صورت توسعه دهنده نرم افزار سعی میکند این بازی را بر پایه دستگاه های دیجیتال تولید نماید. برای مثال clash of clans از مواردی است که برای انجام بازی برنامه نویسی شده است.

سیستم عامل موبایل

تمامی این ابزارها که در دسترس شما قرار گرفته اند اپلیکیشن موبایل یا نرم افزار موبایل نام دارند که ممکن است براساس نوع سیستم عامل یک گوشی همراه، برای اجرا نیازمند بستر و سیستم عامل مورد نیاز خود باشند. یک اپلیکیشن موبایل ممکن است بر پایه سیستم عامل اندروید باشد که در این حالت به این نرم افزار اصطلاحاً اپلیکیشن موبایل اندروید می گویند، یا ممکن است سیستم عاملی که این نرم افزار را مدیریت میکند برپایه IOS باشد که در این حالت به آن اپلیکیشن IOS یا اپلیکیشن اپل می گویند. برای دیگر سیستم عامل ها همانند ویندوز فون، بلک بری، جاوا، سیمبین و غیره نیز اپلیکیشن هایی بسته به نوع بستر سیستم عامل طراحی شده است.

توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل، همانطور که سعی کرده اند براساس دستگاه های مختلف ورژن های متفاوتی از نرم افزار را ارائه دهند، برای سیستم عامل های مختلفی که ممکن است بر روی موبایل به کار رود نیز سعی میکنند به ساخت و طراحی ورژن های مختلفی از یک اپلیکیشن موبایل بپردازند.

برای طراحی اپ موبایل از این قسمت (طراحی اپ) به آن استارت سفارش دهید.

ramin farahmand

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0